Projektas “Mokėkime rasti kuo džiaugtis” (2020-10-06)

Už būtinybę skaityti pasisakome bemaž visi – tiek vaikai, tiek suaugusieji. Ir visi galime išvardyti galybę punktų, kodėl tai daryti verta. Tik ne visada randame tam laiko…

Kaip rasti kelią į knygą, susidraugauti su ja ir taip pamilti, kad ji taptų gyvenimo palydove bei laimės teikiančiu kasdieniu potyriu? Tai aktuali mįslė kiekvienam jauno žmogaus ugdytojui. Siekdami sužadinti smalsumą skaitymui ir išgyventi teigiamas emocijas šioje veikloje, Kauno „Ryto“ pradinės mokyklos pedagogai išbando įvairius būdus ir galimybes ieškant savo ypatingo, asmeniško santykio su knyga.

Vienas iš jų – naujas skaitymo gebėjimų ugdymo projektas “Mokėkime rasti kuo džiaugtis”, kurį įgyvendinti ėmėsi mokyklos mokytoja Dalia Sutkaitienė ir bibliotekininkė Jūrena Venskienė. 2020 m. spalio 6 dieną mokyklos bibliotekoje įvyko šio projekto pristatymas.

Tikime, kad jaunieji skaitytojai išmoks atrasti daug teigiamų dalykų mažuose kasdienybės labirintuose ir patikės mažąja knygos heroje, kad būti laimingu visai nereikalinga priežastis.

Pristatyme dalyvavusios mokyklos direktorė Irena Lodienė ir direktorės pavaduotoja ugdymui Dovilė Rudelienė taip pat pasižadėjo perskaityti šią knygą, kaip receptą mokėti būti džiaugsmingam .

Parengė pradinių klasių mokytoja Dalia Sutkaitienė ir bibliotekininkė Jūrena Venskienė.